Helyi hírek
Az ipari parkban egy-egy befektető legalább négy hektár területet vehet igénybe
Felső tagozatos általános iskolai diákok műveit várják.A művet a klimapalyazat@gmail.com címre kell küldeni, az e-mail tárgya pedig az „Irodalmi pályázat felső tagozatos diákoknak” legyen. Az e-mailben a pályamű címét, a pályázó nevét, életkorát, osztályát, lakcímét, valamint az iskola nevét, címét, e-mail címét és telefonszámát szükséges feltüntetni. Egy pályázó csak egy önállóan írt alkotással nevezhet. A pályázatot november 6-a és 10-e között lehet benyújtani .
A kivitelező 2017. december közepéig kilenc helyszínen ütemezve végzi el az építési munkákat.
A programok széleskörű ismereteket, tájékoztatást, szórakozást nyújtanak a szép korúaknak kulturális, közösségi, szociális, egészségügyi, érdekvédelmi, fogyasztóvédelmi, közbiztonsági kérdésekben.

Hogyan tud érvényesülni egy nő egy férfiak dominálta világban? Hogyan értetheti meg magát anélkül, hogy kivetkőzne önmagából, hogy álruhát öltene? Hogyan lehet egyszerre szerető, anya és művész? Létezik-e tipikus női alkotás? Ezekre a kérdésekre keresik a választ az alkotók.

Hasonló együttműködés nem létezik még az Európa Kulturális Fővárosa programban. A kezdeményezés újszerűsége, hogy nyertes és vesztes városok, illetve még pályázati időszakban lévők cserélhetnek véleményt, tapasztalatot, információt egymással.

A legtöbben a Bölcsészettudományi, valamint a Természettudományi és Technológiai Karon tanulnak.

A debreceni Csokonai Nemzeti Színházban az Akikre nem volt méltó e világ című pályázat győztes alkotásából, a Menekülőkből olvasnak fel egy részletet csütörtök délután a társulat tagjai.

A plenáris üléseket követően öt szekcióban folyt a tanácskozás olyan témakörökben, mint a fogyatékkal élők munkaerőpiaci helyzete, a sajátos nevelési igényű gyerekek pedagógiai integrációja, de volt szó a legfrissebb logopédiai kutatásokról és tehetségprogramokról is

Az egyeztetések alkalmával olyan kérdésekre keresték a választ, mint hogyan lehet felhívni a helyi, regionális vagy országos döntéshozók figyelmét a fényszennyezés problémájára vagy hogyan tehető szélesebb körben ismertté a Hortobágyi Csillagoségbolt-park, hogyan növelhető a látogatottsága nemzeti és nemzetközi szinten.

A hétvégi Zamat fesztiválon az éttermek versengenek majd a legzamatosabb debreceni páros cím elnyeréséért, az amatőröknek pedig Vágod? címmel hirdetnek versenyt.

A határon túl élő magyar fiatalok felsőfokú képzését szolgáló program keretében pedig Beregszászon indított ápoló szakot a Kar.
Az amerikai diplomatákkal az intézményben tanuló tengerentúli hallgatók képzési területeiről, az oktatási és kutatási megállapodásokról és az ösztöndíj-programokról is beszéltek.
Az 500 kilowatt névleges teljesítményű kiserőmű évente 15 ezer tonna szén-dioxiddal egyenértékű üvegházhatású gázt semlegesít.
A MODEM 11. születésnapja alkalmából egy rendkívüli programmal nyitják meg a Baltazár teret.
Jelentkezés és meghallgatás a két színpad közös próbatermében, a DMK Belvárosi Közösségi Házában a Kossuth u. 1., szám alatt, hétköznapokon (szerda kivételével) 17 és 18 óra között.
A szemétszedéshez a rendezvény honlapján (www.teszedd.hu) feltüntetett találkozási pontoknál is lehet csatlakozni. Debrecenben is lehet önkénteskedni.
A három nap alatt 4170 alkalommal tapasztalták a biztonsági öv használatának elmulasztását, ebből túlnyomórészt a járművezető nem kapcsolta be a biztonsági övét.
A kulturális örökség napjai debreceni rendezvényeinek zárásaként G. Nagy Ilián Csaba királyfi című székely nemzeti rockoperája tekinthetik meg az érdeklődők vasárnap este Debrecenben, a Református Nagytemplom előtt, a Debreceni Hajdú Táncegyüttes közreműködésével és szintén a Kossuth téren tartják a VII. Debreceni Kézműves Fesztivált.
A Szent Koronát Budapesten, a \\\"nyáját terelő jó pásztort \\\"pedig Kálmánchelyen mutatják be.
A konferenciákon fontos információkat adnak át a szakképzés és felnőttképzés stratégiai kérdéseiről a tankerületek és az intézmények vezetőinek
A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint szerdán reggel 7 óra körül E. Lajos édesanyját bezárta Petőfi téri társasházi lakásuk egyik szobájába, a folyosón ruhaneműket gyújtott meg, majd elment otthonról.
Idén is izgalmas programokkal várja nézőit a Színházak éjszakáján a debreceni Csokonai Színház, a rendezvénysorozat vásári komédiával indul
A Nyírség és a Hajdúság legszebb épített örökségeit keresi fel az a kerékpáros túra, amelyet a kulturális örökség napjai alkalmából rendeznek szombaton. A túrán ingyenes az idegen- és túravezetés, valamint kerékpáros szervízszolgáltatást is biztosítanak a szervezők.
Tavaly megduplázódott és ebben az évben is több mint 50 százalékkal emelkedett a Stipendium Hungaricummal felvett külföldi hallgatók száma a Debreceni Egyetemen. A 2017/18-as tanévben összesen 59 országból – a legtöbben Jordániából, Pakisztánból, Szíriából, Egyiptomból és idén először Dél-Afrikából, illetve Brazíliából – érkeznek stipendiumos diákok Debrecenbe.
Minden lakástulajdonos, bérlő vagy épp közös képviselő, számára lehetőség nyílik arra, hogy közvetlenül forduljon a katasztrófavédelemhez a társasházak tűzvédelmével kapcsolatos kérdéseivel
Az Európai Májkutató Társaság által létrehozott konzorciumba az Általános Orvostudományi Kar Gasztroenterológiai Tanszék májbetegekkel foglalkozó kutatócsoportja kapcsolódott beHirdetések:


EURO TOP 40
1.Clean Bandit feat. Sean Paul & Anne-Marie - Rockabye
2.Ed Sheeran - Shape Of You
3.Rag 'N' Bone Man - Human
4.The Weekend feat. Duft Punk - I Feel It Coming
5.James Arthur - Say You Won't Let GoA reggel gondolata:
Az ember egy életen át, készül valamire. Az időben minden megmarad, de olyan színtelen lesz, mint azok a nagyon régi fényképek, melyeket még fémlemezre rögzítettek. A fény, az idő lemossa a lemezről ...Sugárzott adás: 104,6 MHz
Kábelen: 105,5 MHz
Tel./FAX: (52)450-900
Stúdió telefonszáma: (52)500-540
(zenei kívánságok)

Játék: (52)500-540
SMS: 06-30-933-1046
E-mail: info@bestfm.hu
Zenei kérdések: zene@bestfm.hu
Cím: Debrecen, Darabos u. 35.

Minden jog fenntartva! © CopyRight 2012.
Az oldalon szereplő információk felhasználása
csak az üzemeltető engedélyével lehetséges!

Best FM Szerkesztőség:
4024 Debrecen, Darabos u. 35.
Tel./FAX: (52)450-900

További elérhetőségek:
Játék: (52)500-540
SMS: 06-30-933-1046
E-mail: info@bestfm.hu

Zenei kérdések:
zene@bestfm.hu