Dalidó után télűző maskarádé lesz Debrecenben
2018-02-04 - 09:48:07

Február elején, a farsangi időszak zárásaként ismét családi programokkal várják az érdeklődőket Debrecenben: a 17. debreceni maskarádét február 6-án, 7-én és 10-én tartják meg.

A farsangváró dalidó után télűző maskarádéra készülnek Debrecenben - jelentették be a szervezők sajtótájékoztatón csütörtökön a helyi Vojtina bábszínházban.    Komolay Szabolcs, Debrecen kulturális alpolgármestere felidézte: a farsangnyitó Dalidó hagyománya arra a debreceni szokásra vezethető vissza, amikor a vízkereszt utáni első hétvégén ünnepi mulatságot tartottak a városban.     Február elején, a farsangi időszak zárásaként ismét családi programokkal várják az érdeklődőket Debrecenben: a 17. debreceni maskarádét február 6-án, 7-én és 10-én tartják meg. A mulatságon a résztvevők a tél elűzésére tesznek kísérletet: a látogatókat bábszínházi előadással és komédiásokkal szórakoztatják majd a tél végét jelentő rendezvényen - ismertette az alpolgármester.     A programok többnyire a Vojtina bábszínházban, illetve a város főterén lesznek - tette hozzá Asbóth Anikó, a bábszínház igazgatója.    Hercz Vilmos, a Főnix rendezvényszervező kulturális menedzsere elmondta: a maskarádé keretében a Nagytemplom előtti Kossuth téren a hajdú-bihari vásárszövetséggel közösen rendezett Maskarádé-vásárban 15 hajdúsági, bihari és érmelléki település kézművesei mutatják be portékáikat, az étkekről pedig a települések gazdái gondoskodnak.     A résztvevők működés közben láthatják a Magyar Családellátó Szolgálat mozgó malmát és kemencéjét, amelynek segítségével mindenki megnézheti, hogyan lesz a magyar búzából liszt, majd abból kenyér.     A főtéri maskarás felvonuláson pedig "télkergető hangossággal" vonulnak majd a résztvevők a városházától a Kossuth térre, ahol a farsangolók télűző térjátékával fejeződik be az idei debreceni maskarádé - hangzott el a sajtótájékoztatón.

 További cikkek a témakörből
Új kormányhivatali irattár épült Debrecenben
2018-02-05 - 14:35:07
A kormányhivatal 25 millió forint saját forrásból rendezi be az irattárat, ami hosszú távon megoldja a helyi iratkezelés problémáit.
Rekordszámú a csontvelő-átültetés Debrecenben
2018-02-06 - 14:09:53
Ennyi csontvelő-transzplantációt egyetlen év alatt még soha nem végeztek – hangsúlyozta a Debreceni Egyetem Hematológia Tanszékének vezetője.
Elindult a babacsomagprogram
2018-01-31 - 12:43:13
A háromévesnél fiatalabb gyerekeket, szüleiket és a várandós édesanyákat segítő kezdeményezést a tavaly júniusban kezdődött, 18 milliárd forint összértékű élelmiszerosztási programhoz kapcsolódva indították el.
Elindult a Szupergyors Internet Program
2018-01-31 - 12:39:51
Az uniós támogatásból és hazai forrásokból megvalósuló internetfejlesztés már elkezdődött Hajdúhadházon, Bocskaikertben és Nyíradonyban, tovább bekapcsolódik Hajdú-Bihar valamennyi helysége is.

Minden jog fenntartva! © CopyRight 2012.
Az oldalon szereplő információk felhasználása
csak az üzemeltető engedélyével lehetséges!

Best FM Szerkesztőség:
4024 Debrecen, Darabos u. 35.
Tel./FAX: (52)450-900


További elérhetőségek:
Játék: (52)500-540
SMS: 06-30-933-1046
E-mail: info@bestfm.hu

Zenei kérdések:
zene@bestfm.hu