A Madárkórház Alapítvány akciót szervez, a mentett fehér gólyák afrikai útra történő felkészítésére
2017-08-13 - 11:51:32

Az akció keretében lehetőséget adnak azon intézmények és magánszemélyek számára, melyek madármentéssel foglalkoznak, hogy nevelt, vagy gyógyult gólyáikat szabadon eresztés előtt még időben felkészíthessék az ezekben a hetekben leggyakrabban előforduló veszélyforrás, azaz a halált is okozó villanyoszlopok és légvezetékek elkerülésére.

A Madárkórház Alapítvány akciót szervez a madármentésben is résztvevő állatvédő civil szervezetek, valamint a hivatalos mentőhelyek számára, hogy az általuk mentett fehér gólyákat megfelelően felkészítve engedhessék el afrikai útjukra – tartalmazza  a Madárkórház Alapítvány rádiónkhoz eljuttatott közleménye. Tekintve azt, hogy az idén nevelkedett, fiatal gólyák ezekben a napokban hagyják/hagyták el a fészküket, készülnek afrikai telelőhelyük felé. Életük ezen szakasza tapasztalatlanságukból adódóan különösen veszélyes számukra. Az akció keretében lehetőséget adnak azon intézmények és magánszeméyek számára, melyek madármentéssel foglalkoznak, hogy nevelt, vagy gyógyult gólyáikat szabadon eresztés előtt még időben felkészíthessék az ezekben a hetekben leggyakrabban előforduló veszélyforrás, azaz a halált is okozó villanyoszlopok és légvezetékek elkerülésére. Az egyedeket az erre a célra kijelölt röpdékben fogadják. A felkészítés már 1-2 nap eltelte után is sikeres, de ajánlatos a gólyák telelő helyükre való indulásáig folytatni. A program sikerességét egyedenként külön-külön figyelik, így a “delegált” gólyákat minden kiküldő szerv a projekt zártával visszaszállíthatja mentő-/megtalálási helyére szabadon engedés céljából. 2004. júniusa óta használják azt a módszert, ami a főként nevelt madarakat elrettenti, és leszoktatja a villyanyoszlopra való szállástól..  Gyűrűszámokkal nyomon követhető módon 13 év alatt 117 fehér gólya, 67 egerészölyv, 12 vörös vércse, 4 réti sas, 3 parlagi sas, 2 daru, 2 pusztai ölyv 1 kerecsen sólyom, 1 barna kánya, és 1 gyöngybagoly közül egyetlen egy sem került kézre az elengedést követően áramütés miatt. továbbiinformációk

http://madarpark.hu/egyutt-az-aramutesek-megelozeseereert/ oldalon olvashatókTovábbi cikkek a témakörből
Október elején folytatódnak a tárgyalások a Tescónál
2017-09-12 - 08:35:45
Az érdekképviseletek egyebek mellett 25 százalékos béremelést és 15 százalékos létszámbővítést követelnek.
Vándorkiállítás keretében mutatják be a Seuso kincseket
2017-09-12 - 08:58:16
A Seuso-kincs szállításáról, annak útvonalának biztosításáról a Magyar Nemzeti Bank bevonásával a rendőrség gondoskodik majd.
Ne hagyj az autóban! elnevezéssel indított matricakampányt a Nébih
2017-08-13 - 11:46:40
A \"Ne hagyj az autóban\" elnevezésű kampány fontosságát és szükségességét az elmúlt évek sajnálatos tragédiái is alátámasztják. Évről évre történnek olyan esetek, amikor az emberek a napon parkoló autóban felejtik házikedvenceiket.
Kezdődik a vadak párzási időszaka, fokozott óvatosságra van szükség az utakon
2017-08-13 - 11:44:20
táblával jelzik az utakon, ahol fokozott lehet a vadveszély

Minden jog fenntartva! © CopyRight 2012.
Az oldalon szereplő információk felhasználása
csak az üzemeltető engedélyével lehetséges!

Best FM Szerkesztőség:
4024 Debrecen, Darabos u. 35.
Tel./FAX: (52)450-900


További elérhetőségek:
Játék: (52)500-540
SMS: 06-30-933-1046
E-mail: info@bestfm.hu

Zenei kérdések:
zene@bestfm.hu