Megalakult a Bakator Szövetség Bihardiószegen
2017-05-28 - 08:13:11

A közös nyilatkozatban hat borász, mint a Kárpát-medencében az ősi szőlővel, a Bakatorral foglalkozó szakemberek kijelentették, hogy összehangolva munkájukat együtt lépnek fel a fajta és a bor felélesztéséért, népszerűsítéséért. A szövetség fővédnöke Papp László, Debrecen polgármestere.

A hétvégén rendezték meg Bihardiószegen, az Érmelléki borvidék központjában a Bakator Bor-és Gasztrofesztivál. A rendezvényen Mados Attila, Bihardiószeg polgármestere megköszönte Debrecen városának és a Hajdú-Bihar Megyei Vásárszövetségnek a támogatását, hogy hozzájárultak a program megszervezéséhez. Hozzátette, hogy bízik abban, hogy az együttműködés itt nem ér véget és Debrecen egykori "szőlőskertje" ismét elfoglalhatja a magyar borvidékek közötti előkelő helyét. Papp László, Debrecen polgármestere azt hangsúlyozta, hogy Érmellék nemcsak a múltban, a jelenkorban is számíthat Debrecenre. Kiemelte, hogy Debrecennek érdeke, hogy Bihar megyével, székhelyével Nagyváraddal és Bihardiószeggel minél hatékonyabban tudjon együttműködni. A sikeres és együttes gondolkodásra jó példa ez a mostani fesztivál is. A pohárköszöntőket követően Heit Lóránd, bihardiószegi borász bejelentette a Bakator Szövetség megalakulását. A közös nyilatkozatban hat borász, mint a Kárpát-medencében az ősi szőlővel, a Bakatorral foglalkozó szakemberek kijelentették, hogy összehangolva munkájukat együtt lépnek fel a fajta és a bor felélesztéséért, népszerűsítéséért. A szövetség fővédnöke Papp László, Debrecen polgármestere, védnöke Mados Attila, Bihardiószeg polgármester, illetve szakmai védnökei Kaló Imre borász és Kovács Pál borszakújságíró.

 

 

 További cikkek a témakörből
Újra húszezren bulizhatnak a Debreceni Egyetemmel a Nagyerdei Stadionban
2017-05-28 - 08:26:11
Szeptember 27-én \\\"szállják meg\\\" a Nagyerdei Stadiont.
Kedden kezdődik a Con Spirito Egyházzenei Fesztivál
2017-05-28 - 08:29:12
Idén a világhírű New College Oxford Kórusa, a világ egyik legjobb fiúkórusa is a fesztivál vendége: az együttes május 30-án Budapesten a Mátyás-templomban, május 31-én a debreceni Református Nagytemplomban, június 1-jén Nyíregyházán a Magyarok Nagyasszonya Társszékesegyházban, június 2-án pedig Pécsett a bazilikában lép fel.
Pénztárca tolvajt keres a rendőrség
2017-05-25 - 13:26:21
Aki felismeri, hívja a rendőrséget!
Vízóraaknába esett és meghalt egy ember a hajdú-bihari Hencidán
2017-05-21 - 11:45:23
A berettyóújfalui tűzoltók mentőkötél segítségével kiemelték a bajba jutott embert, de a mentők már nem tudtak rajta segíteni.

Minden jog fenntartva! © CopyRight 2012.
Az oldalon szereplő információk felhasználása
csak az üzemeltető engedélyével lehetséges!

Best FM Szerkesztőség:
4024 Debrecen, Darabos u. 35.
Tel./FAX: (52)450-900


További elérhetőségek:
Játék: (52)500-540
SMS: 06-30-933-1046
E-mail: info@bestfm.hu

Zenei kérdések:
zene@bestfm.hu