Elindult a „Hajdúnánás Élő Emlékezet Fala” weboldal
2015-02-04 - 13:56:28

Elindult a Hajdúnánás Élő Emlékezet Fala weboldal, melynek célja, hogy összegyűjtse a helyi emberek emlékezeteit, s közkincsé is tegye mind azt, digitális formában.

Elindult a Hajdúnánás Élő Emlékezet Fala weboldal, melynek célja, hogy összegyűjtse a helyi emberek emlékezeteit, s közkincsé is tegye mind azt, digitális formában. A Nemzetgazdasági Minisztérium július 1-jétől a múlt évben is meghirdette a diákmunka programot, amelynek keretében 16–25 év közötti diákok kaphattak a helyi önkormányzatoknál vagy önkormányzati fenntartású intézményeknél munkalehetőséget. A 70 helyi, fiatal közül 20 különleges feladatot kapott.   A tanulók egyfajta video-dokumentációs 3-5 perces kisfilmeket készítettek, amelyek a város közelmúltjáról szólnak, az elmúlt évtizedek történéseit mutatják be, hiteles, élő szemtanúk emlékezéseit rögzítve. Az így összegyűlt dokumentációs anyag a „Hajdúnánás Élő Emlékezet Fala” programjaként került fel a világhálóra, melyet a hajdunanas.hu/emlekezetfala oldalon lehet elérni.  A település polgármestere sajtótájékoztató keretében elmondta, hogy a nyár folyamán a diákok mintegy 240 db videó felvételt készítettek, melyet az önkormányzat munkatársai archiváltak, tematizáltak és így 4 kategóriában (Városunk történelme, gazdasága, hétköznapjai, helytörténete a múlt tükrében) lehet elérni a kisfilmeket.  Szólláth Tibor kiemelte: a cél, hogy városunkban, illetve azon túl is egyre többen ismerjék meg a múltból fakadó, közös értékeket, hagyományaikat, melyek évtizedek, évszázadok óta körülveszik az ottélőket. Az Emlékezet Fala segítségével számba vesszük, összegyűjtjük, s dokumentáljuk a Hajdúnánáson fellelhető értékeket, majd közkincsé tesszük és gondoskodunk arról, hogy minél szélesebb körben megismertessük ezeket. Mindemellett fontos megjegyeznünk, hogy ezzel a munkával nemcsak összegyűjtjük városunk kincseit, hanem elősegítjük azt is, hogy ezek az értékek fenn is maradhassanak - tette hozzá. Az Emlékezet Fala még korántsem teljes. Az idősebb generációt arra bíztatom, hogy osszák meg tapasztalataikat, élményeiket családtagjaikkal, ismerőseikkel vagy akár a nagy nyilvánossággal is, melyben az önkormányzat munkatársai készséggel állnak rendelkezésre, ezzel is gazdagítva a gyűjteményt - ezzel a felhívással zárta a sajtótájékoztatóját a polgármester.   A jelentkezéseket vagy kész videó anyagokat az emlekezetfala@gmail.com e-mail címre várjuk!    További cikkek a témakörből
Nem isznak elég vizet a magyar gyerekek
2015-02-04 - 14:21:21
Nem isznak elég vizet a magyar gyerekek - derül ki egy reprezentatív kutatásból, amely szerint a 4 és 10 év közötti korosztály ötödét fenyegeti a dehidratáció veszélye.
Megkezdődött a Bocskai Emlékverseny
2015-02-05 - 09:52:04
Felemásan zártuk a napot
Második lett a Nánási Portéka!
2015-02-04 - 11:07:08
Hajdúnánás első márkája a magyar programok közül egyedüliként került be a legjobb három közé
Újabb trükkökkel csalják ki a pénzt idősektől
2015-02-04 - 10:26:24
Azzal hívják fel őket, hogy az unokájukat baj érte

Minden jog fenntartva! © CopyRight 2012.
Az oldalon szereplő információk felhasználása
csak az üzemeltető engedélyével lehetséges!

Best FM Szerkesztőség:
4024 Debrecen, Darabos u. 35.
Tel./FAX: (52)450-900

További elérhetőségek:
Játék: (52)500-540
SMS: 06-30-933-1046
E-mail: info@bestfm.hu

Zenei kérdések:
zene@bestfm.hu